Bezinkové likéry

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Zásoby z loňských let došli, tak jsme se vypravili na bezinky, abychom si nadělali zásoby liquere na blížící se zimu. Takový bezinkový likér prohřeje zmrzlé ruce a nohy, a když se naředí s horkou vodou v poměru 1:1, tak je člověku horko, že mu pot na čele vyrazí. První recept je osvědčený a ten druhý je nový pokus, je trochu silnější, ale taky dobrý.

 

Likér z bezinek
Suroviny:
2 litry šťávy z bezinek
1 litr vody
hřebíček, badyán, celá skořice
1 kg cukru
1 vanilkový cukr
3-5 lžic silné kávy
1/2 litru rumu

Šťávu svaříme s vodou a ciukrem a kořením asi 3 minuty. Přecedíme, necháme vychladnout a přidíme kávu a rum. Důkladně promícháme, ochutnáme a co zbyde naplníme do lahví

 

Další likér z bezinek
Suroviny:
1 litr šřávy z bezinek
1/2kg cukru
kousek skořicce
4 hřebíčky
citrónová kůra (já dal citronovou šťávu)
1 dcl rumu
1/2 litru vodky

Štávu svaříme s kořením a cukrem, přecedíme a necháme vychladnout. Přimícháme alkohol, ochutnáme a naplníme do lahví.