foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Vermut z rybízového vína

Letos se podařilo vyrobit větší množství rybízového vína. Většinu, nebo skoro vlastně všechno, vypijeme jako svařák, ale tentokrát jsem se rozhodl vvyzkoušet nový recept. Našel jsem 4 recepty na adrese www.tech-info.cz, tak jsem vyzkoušel hned ten první, ve kterém bylo nejdostupnější koření a bylinky.
Vermut

 

Postup:
V prvé řadě je potřeba mít víno. Já měl k dispozici rybízák, dá se vyzkoušet třeba i kupované stáčené. Recept co jsem na šel je na 100 litrů, tak jsem ho přepočetl na 5 litrů vína.
Potřebujeme:
25 g pelyňku
6 g kořene hořce
2 g kořene anděliky
1 g hřebíčku
1 g kardamonu
1,5 g máty peprné (jeden čajový sáček)
1 g celé skořice
2 g listu meduňky
2 g fenyklu
Mimo pelyňku jsem vše rozdrtil v hmoždíři, smíchal s pelyňkem, zalil 0,3 litru 40% vodky a nechal v uzavřené nádobě stát 3 dny. Pak jsem roztok přefiltroval a smíchal s 5 litry vína, ve kterém jsem rozpustil 0,75 kg cukru.
Fakt moc dobrý.
Vermut

Návštěvníci

Právě přítomno: 161 hostů a žádný člen