Bezlepkové slané muffiny

Tenhle recept mě při prohlížení internetu zaujal a tak jsem ho vyzkoušel, abych rozšířil Kátě jídelníček.
Slané muffiny

Suroviny:
250 ml mléka
3 lžíce oleje
1 vejce
špetka cukru
1/2 lžičky soli
150 g Jizerky
50 g Mantlera
1 lžička sušeného droždí
nožička bezlepkové klobásy

Dáme vše do domácí pekárny v pořadí nejdříve mokré, pak suché. Klobásu můžeme přidat až po pípnutí. Těsto je řidší, tak pro jistotu dávám část Mantlera, který lépe drží formu, ale jde to i jen z jednoho druhu mouky. Po umíchání a vykynutí rozdělíme těsto do formiček na muffiny, nejlépe vymazané, když nejsou papírové. Pečeme 10 minut zprudka asi na 220°C a 10 minut na 170°C.

A takto se povedly:
Slané muffiny