Hrnečkové knedlíky

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Říká se, že knedlíky nejsou zdravé. Ale dovede si představit svíčkovou bez knedlíků, například s rýží, bramborem nebo těstovinami. Proto jsme pro dceru začali vyrábět následující knedlíky.

 Hrnečkové knedlíky

Do mísy dáme:
4 žloutky
250 ml mléka
špetku soli
250 g bezlepkové mouky (používám Jizerku)
půl lžičky prášku do pečiva
Elektrickým ponorným šlehačem ušlehám řidší těsto.
Do těsta vmíchat 60 g rýžových burizonů.
Ze 4 bílků ušlehat tužší sníh a vmíchat do těsta. Naplnit hrnečky vymazané máslem asi do 2/3 a vařit 30 minut v hrnci do poloviny potopené ve vodě. Po uvaření obříznout nožem a vyklopit aby mohla pára unikat. A jak se povedly?

 

 

Hrnečkové knedlíky