foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Amatérská Obrazárna

Fotoapát.cz

www.photopost.cz

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Bezlepkové jablečné křehké řezy

Teď na podzim je tento recept aktuální, abychom stačili spotřebovat všechny jablka, která jsme dostali.
Bezlepkové jablečné křehké řezy

Suroviny na těsto:
200 g bezlepkové mouky (míchám 1:1 Mantler a Jizerku)
1/2 kypřícího prášku
50 g cukru moučka
80 g másla
80 ml mléka

Těsto vystačí na kulatou koláčovou formu

Suroviny na náplň:
4 středně velká jablka
1-2 vanilkové cukry podle kyselosti jablek
1 lžička skořice
špetka citronové kůry
hrst rozinek
bezlepková strouhanka
1 vejce na potření

Uhněteme těsto, třetinu si oddělíme a zbytek rozprostřeme do formy. Já to obyčejně rozmačkám rukou. Bolí od toho prsty, ale za to je to přesnější. Jablka na náplň můžeme buď nakrájet na měsíčky nebo nastrouhat na hrubém struhadle. Těsto ve formě vysypeme strouhankou, která nám zachytí uvolněnou šťávu z jablek, rozprostřeme jablka, posypeme cukrem, skořicí a kůrou a navrch dáme vyválený zbytek těsta tak, abychom jablka zakryli. Jde to špatně, já to nakonec skládám z několika kousků.

Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct do trouby na 175°C asi na 30-40 minut.

A takto se povedl:
Bezlepkové jablečné křehké řezy

zdroj: krysyvkuchyni.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 21 hostů a žádný člen