foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Bezlepkový štrůdl

Recept je z univerzálního těsta, kterým lze při bezlepkové dietě nahradit listové těsto.
Bezlepkový štrůdl

 

Suroviny na těsto:
1 kelímek pomazánkového másla
2 kelímky Jizerky
2 lžíce hustého jugurtu

Suroviny na náplň:
400 g nakrájených jablek
strouhanku na posyp
2 hrsti rozinek
2 hrsti sekaných vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
cukr krystal podle chuti a kyselosti jablek
skořice
citron

30 g rozpuštěného másla
2 lžíce instantní pohankové kaše na posyp

Vypracujeme ze surovin hladké těsto a necháme v lednici hodinu odpočinout. Těsto je na dva štrůdly.

Jablka nakrájíme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s ostatními surovinami.

Těsto vyválíme, potřeme máslem, posypeme pohankovou kaší a položíme náplň. Zavineme a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 30 minut. Před pečením i během pečení potíráme vlažným mlékem. Můžeme použít i rozšlehané vejce.

A takto se povedl:
Bezlepkový štrůdl

Návštěvníci

Právě přítomno: 76 hostů a žádný člen