Zase jsme trochu rozšířili bezlepkový sortiment. První pokus podle receptu z internetu nebyl špatný, ale těsto bylo suché a drobivé, ale tento recept je výborný.
Suroviny:
250 ml mléka
100 g rozehřátého másla
60 g cukru
1 vejce
100 g Jizerky
250 g Schar Mix B
60 g pohankové mouky
špetka soli
polovina sáčku sušeného droždí
Vše nasypeme do domácí pekárny v pořadí nejdříve tekuté a potom sypké, navrch droždí a umícháme těsto. 30 minut necháme vykynout a uděláme buchty. Náplň nechám na každém podle vlastního vkusu, já dělal povidlové. Naskládáme je do pekáčku, buchty potíráme olejem, aby se neslepily. Necháme ještě 15 minut kynout a dáme do rozehřáté trouby na 35-40 minut péct na 180°C.
A takto se povedly:
zdroj: inspirace podle jímerádi.cz