Varianta pečiva, které je odlišné od u nás oblíbených houstiček z Mantlera. Těsto je spíše chlebové a hezky vyběhne s velkými oky ve střídce.
Suroviny:
200 ml vody na namočení psylia
1 lžíce psylia
50 ml vody na kvásek
1/2 sáčku droždí
1 lžička cukru na kvásek
200 g Shar mix B
1 lžička soli
1 lžíce oleje
Psylium namočíme alespoň na hodinu, přes noc je to ještě lepší. Ve vodě s cukrem necháme vzejít droždí. Pak vše smícháme dohromady a uhněteme těsto. Já na to používám domácí pekárnu, ve které nechám těsto i vykynout. Z těsta formujeme bulky nebo rohlíky. Na plechu necháme jěště 30 minut vykynout, postříkáme vodou a dáme do rozehřáté trouby na 230°-250°C na 5 minut, po té postříkáme ještě jednou vodou, ztlumíme na 175°C a necháme ještě 30 minut pést. Po upečení sundáme z plechu a dáme na mřížku vychladnout.
A takto se povedly:
zdroj: facebook - skupina Bezlepkové recepty