foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Bezlepkové chlebánky

Varianta pečiva, které je odlišné od u nás oblíbených houstiček z Mantlera. Těsto je spíše chlebové a hezky vyběhne s velkými oky ve střídce.
Bezlepkové chlebánky

Suroviny:
200 ml vody na namočení psylia
1 lžíce psylia
50 ml vody na kvásek
1/2 sáčku droždí
1 lžička cukru na kvásek
200 g Shar mix B
1 lžička soli
1 lžíce oleje

Psylium namočíme alespoň na hodinu, přes noc je to ještě lepší. Ve vodě s cukrem necháme vzejít droždí. Pak vše smícháme dohromady a uhněteme těsto. Já na to používám domácí pekárnu, ve které nechám těsto i vykynout. Z těsta formujeme bulky nebo rohlíky. Na plechu necháme jěště 30 minut vykynout, postříkáme vodou a dáme do rozehřáté trouby na 230°-250°C na 5 minut, po té postříkáme ještě jednou vodou, ztlumíme na 175°C a necháme ještě 30 minut pést. Po upečení sundáme z plechu a dáme na mřížku vychladnout.

A takto se povedly:
Bezlepkové chlebánky

zdroj: facebook - skupina Bezlepkové recepty

Návštěvníci

Právě přítomno: 64 hostů a žádný člen