Když už jsem koupil tolik rebarbory, oloupal jí a nakrájel, co pak tedy s ní. Vyzkoušel jsem tedy bezlepkovou variantu koláče a ejhle, povedlo se.
Suroviny:
Drobenka:
100 g Jizerky
50 g cukru
70 g másla
Těsto:
50 g kukuřičné hladké mouky
100 g Mantlera
150 g Jizerky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
1 celé vejce
300 ml mléka
140 g cukru
Drobenku připravíme klasickým způsobem. Mouky smícháme s práškem do pečiva, přilijeme tekuté suroviny a důkladně promícháme, aby nebyly v těstu žmolky. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe oloupanou a nakrájenou rebarboru a posypeme drobenkou. Pečeme na 170°C asi 30 minut.
A takto se povedl:
zdroj: vareni.cz