Vánočka nebo mazanec

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Vánoce bez vánočky nejsou prostě ono. Takže jsem našel Našel recept na klasickou vánočku a podle rad na bezlepkové vaření jsem recept přizpůsobil. A výsledek můžete shlédnout níže.

 Vánočka

Těsto připravuji v domácí pekárně. Do pekárny dáme suroviny v následujícím pořadí.

2 žloutky
200 ml mléka
70 g rozpuštěného másla
60 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
citronová kůra
270 g bezlepkové mouky (používám Jizerku)
1 balíček sušeného droždí (nebo 1/2 modrého ptáka, ten je na 1 kg mouky)
Zapnu program těsto. Po zapípání přidíme mandle, rozinky a nebo kandovanou citrusovou kůru.
Z těsta lze upéct vánočku a když ho nechám v pekárně a pustím pečení, světlá kůrka tak mám hranatý mazanec. Před pečením potřu žloutkem s trochou mléka a posypu plátky mandlí
A takhle se povedla.

vánočka