Bezlepkové švýcarky

Další varianta bezlepkových švýcarek, tato se mi zdá lepší.
Bezlepkové švýcarky

Suroviny:
130 ml mléka
1 vanilkový cukr
20 g cukru krystal
40 g oleje
špetka soli
1 vejce
citronová kůra
220 - 240 g Jizerky

Vše dáme do domácí pekárny a pustíme program těsto. Při míchání kontrolujeme, jestli není těsto řídké a případně dosypeme bezlepkovou mouku, záleží na velikosti vajíčka. Po umíchání necháme chvíli kynout a pak vyklopíme na vál a rozválíme na velký plát. Ten potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem a skořicí. Kdo chce může posypat i ořechy. Svineme do rolády a nakrájíme na 5 cm kousky. Ty přeneseme na plech a uprostřed rukojetí nože promáčkneme tak, aby po stranách vylezl prostředek. Necháme ještě asi 30 minut vykynout.
Pečeme na 180°C asi 20 minut.

A takto se povedly:
Bezlepkové švýcarky

zdroj: facebook