Tvaroh dodává sušenkám vláčnost. Recept se skládá jen z několika základních ingrediencí. Těsto je vláčné a nelepí se.
Suroviny:
420 g bezlepkové mouky (vyzkoušena Schare MIX C)
250 g tvarohu
100 g másla
120 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
2 žloutky + 1 bílek
1 bílek na potření
0,5 lžičky jedlé sody
Máslo, cukr, sůl a žloutky s bílkem utřeme, pak přidáme tvaroh a nakonec vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na 2 díly. vyválíme na tloušťku asi 3-5 mm a vykrajujeme kolečka, podle požadované velikosti.Poklademe na plech na pečící papír. Potřeme bílkem a pečeme na 150°C asi 25-25 minut. Z těsta je možné udělat i bochánky, ale je třeba péci je déle.
A takto se povedly:
inspirace: zdroj z internetu, převedeno na bezlepkovou variantu.