foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Bezlepkové housky

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Hned po prvním pokusu si dcera tyto housky oblíbila a kupované udržujeme v mrazáku už jen pro zpestření.
Bezlepkové housky

 

Do domácí pekárny dám suroviny v následujícím pořadí:
250 ml mléka
3 lžíce oleje (dávám olivový)
2 vajíčka
1 lžička soli
1 lžička cukru
350 g mouky Mantler (ta drží tvar, ostatní se rozjedou)
1 balíček sušeného droždí

Pustím program příprava těsta. Po vyhnětení nechám asi 30 minut kynout. Když to překyne, tak se těsto špatně zpracovává. Vyklopím na vál a tvořím housky, bagetky nebo rohlíky. Rohlíky ale mají tendenci se rozbalovat a nebo praskat. Potřu žloutkem rozšlehaným v kapkou mléka a posypu sezamem a lněným semínkem.
Pokladu na plech vyložený pečícím papírem a nechám ještě 15 minut vykynout. Peču v toubě na 170°C asi 20-25 minut.
Toto těsto lze použít i na korpus na pizzu.
Další zkušenosti: když nechám těsto vykynout podle programu, je lepší ho zpracovávat mokrýma rukama a vytvarovat z něho malé bochánky. Pak potřít žloutkem s mlékem, posypat a péct.


A jak to dopadlo?

Bezlepkové housky

Návštěvníci

Právě přítomno: 74 hostů a žádný člen