Vídeňská kynutá bábovka

Recept původně není do domácí pekárny, ale po drobném přizpůsobení se povede i v pekárně, bez dalších složitých tření a míchání.

Vídeňská kynutá bábovka
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
125 g hodně změklého, skoro rozpuštěného másla
180g cukru
1 celé vejce a 2 žloutky
2 dcl vlažného mléka
1 lžíce rumu (já dal spec rum na grog, líp voní)
strouhaná citronová kůra
2 lžíce mandlových lupínků
2 lžíce rozinek
špetka soli
sáček sušeného droždí

Vše dáme do domácí pekárny v pořadí nejdříve řídké, navrch sypké. Droždí až nakonec. Mandle a rozinky až bude promícháno, některé pekárny dávají signál pro přidání. Pustil jsem nejdříve program těsto, po zamíchání vyndal míchací háky a po vykynutí jsem hodinu pekl.

A takhle se povedla:
Vídeňská kynutá bábovka