Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Jeden sezonní koláč klasického provedení. Těsto se dobře zpracovává, ale skoro mi uteklo, protože jsem při pečení maloval jídelnu a nehlídal ho.
Rybízový koláč kynutý s drobenkou
Suroviny:

těsto:
250 ml mléka
100 g másla
2 žloutky
70 g cukru
500 g polohrubé mouky
špetka soli
20 g čerstvého nebo půl sušeného droždí
citronová kůra

drobenka - žmolenka:
250 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
100 g másla
100 g cukru

Těsto jsem připravil v domácí pekárně klasickým postupem - dolu řídké, navrh sypké. Po vykynutí jsem zjistil, že je ho hodně a ža to bude tak na 2 plechy. Posypal jsem rybízem, jen v jedné vrstě, měl velké kuličky a byl hodně šťavnatý. Navrh žmolenku a na 30 minut do trouby na 175°C. Okraje jsem potřel žloutkem s mlékem. Před dopečením to chce hlídat a možná snížit teplotu, aby okraje nezčernaly.

A takhle se povedly:

Rybízový koláč kynutý s drobenkou

Rybízový koláč kynutý s drobenkou