foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Francouzský hruškový koláč

Náš oblíbený recept na koláč, do kterýho můžeme dát jak čerstvé tak i kompotované hrušky. Dělám ho už dlouho, proto se divím, že tu nemám tento recept ještě uveřejněný.
Hruškový koláč

Suroviny:
1 dcl mléka
2 vejce
100 g cukru
1 špetka soli
3 lžíce oleje
1 prášek do pečiva
150 g hladké mouky

Poleva:
1 vejce
1 balíček skořicového cukru
80 g másla

Vejce, cukr a sůl vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmívháme do pěny. Pak vmícháme olej a mléko.
Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalejeme do ní polovinu těsta, poklademe plátky hrušky. Nalejeme druhou polovinu těsta. Troubu rozpálíme na 180°C a pečeme 30 minut. Pak vyndáme, propícháme vydličkou a polejeme polevou. Dáme na dalších 20 minut péct. Radši hlídáme, pak už se to peče rychle a mohlo by to zčernat. Když děláme polevu, rozpustíme máslo a po vychladnutí vmícháme vejce a cukr, nemusí být skořicový.

Hruškový koláč

Návštěvníci

Právě přítomno: 267 hostů a žádný člen