Briošky

Když vás honí mlsná a chtěli byste něco nového.

Briošky

 

Suroviny:
280 ml mléka
špetka soli
75 g cukru
1 vejce
30 g rozpuštěného másla
450 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí

Vše dáme do pekárny a necháme umíchat a vykynout těsto. Já nechávám kynout jen polovinu doby a druhou polovinu nechávám vykynout umotané briošky na plеchu před pečením.
Z těsta ukrajujeme kousky, které rozválíme do dlouhého hada. Z toho pak umotáme šneka a vnější konec zastrčíme dospod. Necháme ještě kynout, před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem a sezamem, nebo nasekanými mandlemi. Pečeme 20 minut na 180°C (v horkovzdušné, v obyčejné můžeme dát až 200°C).

A takto se povedly:
Briošky

Briošky

zdroj: mamincinyrecepty.cz