foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Estonský kringel

Jedna mlska pro hračičky. V podstatě se jedná o velkou švýcarku nebo františka, podle toho, jak to kde nazývají.
Kringel

Suroviny:
těsto:
250 ml mléka
2 žloutky
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
600 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí

náplň:
80 g změklého másla
10 lžic cukru krupice
3 lžičky skořice

Těsto zaděláme buď v ruce nebo v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na poloviny. Vyválíme plát a potřeme ho polovinou másla na nápň, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, zase jen polovinou cukru, ale celý plát. Zarolujeme a vznikne mám malý dlouhý závin.. Ten podélně rozkrojíme. Obě poloviny propleteme a stočíme do kruhu. Položíme na pečící papír a pečeme při 180°C asi 20 minut. V původním receptu bylo na potření testa mnohem více másla, to však při pečení vytéká i s cukrem a zespoda kringele karamelizuje. Pak to nehezky lepí.
Když se kringel rozkrájí jako bábovka, tak se dá i rozebírat po vrstvách a u kafe má člověk i zábavu.

Fotografie pro pochopení postupu:

Těsto vykynulo
Těsto vykynulo

Rozřízlý závin
Rozřízlý závin

Zapleteno před pečením
Zapleteno před pečením

Upečený kringel
Upečený kringel

Inspirace je ze stránek mamincinyrecepty.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 103 hostů a žádný člen