Helenské rohlíčky

Když vás honí mlsná, můžete je naplnit jakoukoliv náplní podle chuti. Přiznávám, že jsem to zkoušel jen se sladkou náplní.
Helenské rohlíčky

Suroviny:
250 ml mléka
75 g rozpuštěného másla
50 g rozpuštěného sádla
100 g cukru
špetka soli
citrónová kůra z jednoho citrónu
500 g hladké mouky
sáček sušeného droždí

1 rozkvedlané vejce na potření

50 ml vody rozvařit s 1 vanilkovým cukrem

Suroviny jsem dal v uvedeném pořadí do domácí pekárny, udělal těsto a nechal vykynout. Z těsta jsem si udělal 24 bochánků, které jsem rozválel do dlouhého oválu, posypal instantním kakem, některé strouhanými ořechy, některé jsem potřel čokoládovým krémem. Zavineme rohlík a dáme na plech. Před pečením necháme ještě 20 minut vykynout, potřeme vejcem.
Pečeme asi 15 minut na 180°C (já v horkovzdušce). Po vytažení horké potřeme cukrovým rozvarem.

A takto se povedly:
Helenské rohlíčky

zdroj: mamincinyrecepty.cz