foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Chléb ze zakysané smetany

Další pokus o ozkoušení nového receptu na kváskový chleba z drožďového receptu. Takže si vyberte, co použít. Normálně se vše dá do domácí pekárny a přidá droždí.
Chléb ze zakysané smetany

 

Pro použití kvásku je třeba postupovat následovně.

Nejprve zaděláme společně:
250 ml vody
100 g žitné celozrnné mouky
80 g špaldové mouky
50 g chlebové pšeničné mouky
3 lžíce kvásku

Rozmícháme a necháme alespoň 12 hodin kvasit. Po té přidáme
80 g zakysané smetany
20 g olivového oleje
1,5 lžičky soli
1 lžičku octa
350 g hladké pšeničné mouky
Podle chuti mletý kmín či chlebové koření nebo semínka

Pak už následuje klasický postup zadělávání chleba a pečení.
A takto se povedl:
Chléb ze zakysané smetany

Inspirace ze stránky dáma.cz, upravené a vylepšené.

Návštěvníci

Právě přítomno: 240 hostů a žádný člen