Celozrnný jablečný koláč

Další varianta jablečného koláče, tentokrát z celozrnné mouky. Člověk má alespoň takový falešný pocit, že to je zdravější.
Celozrnný jablečný koláč


Suroviny


Těsto:
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1/2 hrnku cukru (lépe třtinového)
2 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 kelímek bílého jogurtu
1 a 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
1 prášek do pečiva

mléko podle potřeby, když se zdá těsto suché

Na těsto poklademe:
2 větší jablka pokrájené na plátky
2 polévkové lžíce cukru
1 lžička mleté skořice
3 lžíce rozpuštěného másla

Pečeme na 180°C asi 45 minut.

A takto se povedl:
Celozrnný jablečný koláč