foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Celozrnné rohlíky

Tentokrát nahradíme kváskový chléb rohlíkem a aby byl zdravější, tak celozrnným.
Celozrnný rohlík

Suroviny:
400 ml vody
2 lžíce oleje
1,5 lžičky oleje
50 g žitné chlebové mouky
150 g hladké mouky
50 g celozrnné žitné mouky
300 g celozrnné pšeničné (grahamové, špaldové) mouky
1 lžička chlebové koření nebo mletého kmínu
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného droždí

Postup:
Vše dáme do domácí pekárny v pořadí nejdříve tekuté a pak sypké, sůl a cukr nasypeme do vody, droždí až na vrch. Po zamíchání a asi 30 minutovém vykynutí uděláme rohlíky a necháme ještě 30 mminut vykynout. Pečeme 10 minut na 200°C a dalších 10 minut na 175°C.

A takto se povedly:
Celozrnný rohlík

Návštěvníci

Právě přítomno: 136 hostů a žádný člen