foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Ricottové uzlíky

Pečivo, které zvláční přidáním riccoty do těsta.
Ricottové uzlíky

Suroviny:
130g Ricotty
200 ml vody
3 lžíce mléka
2 lžíce oleje
450g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička soli
1 lžička sušeného droždí

Postup:
Vše dáme do domácí pekárny v pořadí tekuté a pak sypké. Necháme vykynout a pak na válu rozdělíme na 12 dílů. Z tech vyválíme dlouhé válečky a zavážeme uzlíky. Na plechu ještě necháme vykynout a pak pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut. V původním receptu byla v testu ještě lžička oregana. Můžete vyzkoušet. Před pečením lze potřít uzlíky mlékem nebo žloutkem.

A takto se povedly:
Ricottové uzlíky

Návštěvníci

Právě přítomno: 268 hostů a žádný člen