foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Kynutý perník

Při brouzdání na internetu mě občas padne oko na recept, který se zdá zajímavý a který je třeba vyzkoušet. Například tento kynutý perník, který by měl být podle staročeského receptu.
Kynutý perník

Suroviny:
1/2 hrnku ovesných vloček, pokud možno jemné
1/4 litru vařící vody
3 lžíce másla
4 lžíce medu
2 lžíce cukru
1 vejce
2 hrnky pšeničné chlebové mouky nebo jiné polosvětlé
1 hrnek špaldové celozrnné mouky
2 lžičky perníkového koření (ne kypřící prášek do perníku!!)
špetka soli
2 lžičky sušeného droždí
hrst rozinek či sušeného ovoce

Postup:
Ovesné vločky spaříme horkou vodou a přidáme máslo, aby se rozpustilo. Po vychladnutí na přijatelnou teplotu přidáme vejce, med a pak vše suché a na vrch droždí. Vložíme do pekárny a necháme míchat. Po signálu přidáme rozinky. Po vykynutí pečeme hodinu na střední barvu.

A takto se povedl:
Kynutý perník

inspirace ze stránek Maminčiny recepty

Návštěvníci

Právě přítomno: 66 hostů a žádný člen