foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Amatérská Obrazárna

Fotoapát.cz

www.photopost.cz

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Kváskový chleba podle Kubíka

Tento recept jsem našel na internetu ve skupině Pečeme Pecen. Zatím se vždy povedl.
Chlebík Kubík

Suroviny

Na kvásek:
140 g žitné celozrnné mouky
160 ml vody
2 lžíce kvásku z ledničky

Výrobu kvásku tu nebudu rozebírat, toho je plný internet, takže tam můžete vše potřebné najít. Vše se smíchá a nechá se v teple kvasit asi 12-14 hodin, nejlépe pod folií, aby vršek neoschnul.

Po té přidáme:
600 g pšeničné chlebové mouky
300 ml vody nebo syrovátky
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli

Těsto uhněteme ručně, nebo v domácí pekárně nebo v robotu, podle toho co má kdo k dispozici. Necháme hodinu odpočívat. Pak vyndáme těsto na vál a přeložíme. Překládáme tak, že těsto rukou rozprostřeme a levý konec položíme na pravý, spodní na horní, zase rozprostřeme, přeložíme pravý konec na levý a horní na spodní a necháme hodinu kynout. Pak znova popřekládáme a vytvarujeme bochník, dáme do ošatky kynout na 2-3 hodiny. Pak rozpálíme troubu na 250°C a pečeme 15 minut, pak troubu vyvětráme a nastavíme na 150°C a pečeme dalších půl hodiny. Potom vyndáme na mřížku a necháme vychladnout alespoň 3 hodiny, abychom ho nekrájeli teplá a neudělal nám brousek.

A takto se povedl:
Chlebík Kubík

Návštěvníci

Právě přítomno: 35 hostů a žádný člen