foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Amatérská Obrazárna

Fotoapát.cz

www.photopost.cz

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Kváskový kořenový chléb

Na internetu jsem narazil na báječný recept. Jedná se o kváskový chléb, nebo spíše bagetu, která má vnitřní střídku příjemně žvýkavou, ne takovou houbovitou, jako průmyslově vyráběné bagety.
Kváskový kořenévý chléb

Suroviny:
150 ml vody
150 g pšeničné chlebové mouky
30 g kvásku

Necháme 12 hodin při pokojové teplotě kvasit, nejlépe přes noc. Druhý den ráno přidáme:

200 ml vody
50 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
1 lžička mletého kmínu
1,5 lžičky soli

Těsto vymícháme a necháme asi hodinu kynout, pak přeložíme na 2x zase necháme kynout. Takto opakujeme postup asi 3-5 podle toho, jak jsme měli aktivní kvásek a jak těsto kyne. Když pracujeme opatrně a z těsta při překládání nevymačkáváme vzniklé bubliny, máme těsto nadýchané. Vyklopíme těsto na pomoučněný, vytvarujeme čtverec a rozdělíme na 4 podlouhlé části. Ty překroutíme jak provaz a položíme na plech ještě kynout. Pečeme klasicky v troubě jako chleba, tj. 10 minut na vysokou teplotu asi 230°C v zapařené troubě, pak vyvětráme, snížíme teplotu na 150°C a ještě 20 minut dopečeme.

A takto se povedly:
Kváskový kořenový chléb

zdroj: www.pekarnomanie.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 22 hostů a žádný člen