foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Amatérská Obrazárna

Fotoapát.cz

www.photopost.cz

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Skořicový trhací chléb

Byl jsem překvapený, jak je tento jednoduchý recept báječný. Trochu připomíná švýcarky, které kdysi prodávali u nás v pekárně, ale které již dneska nejsou to co bývaly. Chleba není potřeba porcovat, každý si utrhne své sousto. Jen má jednu nevýhodu - hrozně rychle ubývá.
Skořicový trhací chléb

 

Suroviny na těsto:
3 a 1/2 hrnku hladké mouky (1 hrnek = 200 ml, používám odměrku k domácí pekárně)
1/4 hrnku cukru
špetka soli
60 g rozpuštěného másla
1/3 hrnku mléka
1/4 hrnku vody
2 vejce
trochu vanilkového cukru nebo extraktu
2 lžičky sušeného droždí

Vše nasypeme do pekárny a na program těsto necháme zpracovat. V původním receptu byly jen 3 hrnky mouky, ale těsto bylo opravdu řídké, tak jsem ještě postupně 1/2 hrnku dosypal. Chce to zkontrolovat. Po vykynutí vyklopíme na vál a rozválíme na obdélník.

Smícháme:
1 hrnek cukru
2 lžičky skořice
můžeme přidat mleté ořechy

Rozpustíme 60 g másla

Máslem potřeme obdélník těsta. Posypeme skořicovým cukrem. Kolečkem rozkrájíme na proužky, šířkou použitého srnčího hřbetu. Proužky dáme na sebe (mě to šlo těžko, těsto se dost natahovalo, tak jsem každý další proužek měl o kus delší, ale nějak jsem to naskládal a přeložil). Pak navrstvené obdélníky rozkrojíme na čtverečky a tyto vzniklé svazky skládáme na stojato do srnčího hřbetu. Necháme ještě 30 minut vykynout a upečeme 35 minut na 180°C. Po upečení hned vyklopíme. Měl jsem nějaký malý srnčí hřbet, tak mi to hodně vyběhlo ven, ale to vůbec nevadí, protože se naopak krásně opeklo a některé části byly pěkně křupavé.

A takto se povedl:
Trhací skořicový chléb

zdroj: carujeme.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 16 hostů a žádný člen