foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Pšeničné rohlíky se lněným semínkem

Rohlíky jsou z 50% celozrnné a obsah lněných semínek jim dodává potřebné množství nenasycených mastných kyselin a minerálů.
Lněné rohlíky

Suroviny:
na omládek:
100 g vody
necelá lžička cukru či sladěnky
10 g sušeného droždí
130 g hladké mouky

Vše dobře promíchat a nechat asi hodinu kynout

Dále smícháme:
250 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
200 g vody
a vše necháme také hodinu odpočinout

nakonec vše smícháme a přidáme:
2 lžičky soli
120 g hladké mouky
40 g oleje
50 g lněné mouky nebo mletých lněných semínek

Vypracujeme těsto, necháme vykynout. Rozdělíme na 12 dílů a vytvarujeme rohlíky. Necháme na plechu ještě 40 minut vykynout, pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a pečeme na 200°C asi 20 minut.

A takto se povedly:
Lněné rohlíky

zdroj: pekárnománie.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 78 hostů a žádný člen