foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Denní chléb

Další vyzkoušený recept na kváskový chleba. Postupně kvásek zesílil a je vidět, že je nakonec schopen chleba pěkně nakynout.
Denní chléb

Suroviny:
30 g krmeného kvásku
200 g žitné chlebové mouky
200 ml vody

Vše smíchat a nechat asi 12 hodin rozkvasit

Dále přidáme:
300 ml vody
375 ml pšeničné chlebové mouky
150 g hladké (dám 2 lžíce otrub, hrst žitných vloček, lžíci lněné mouky, lžíci lněných semínek, lžíci dýňových semínek a zbytek hladkou mouku, aby to dohromady dalo požadovanou hmotnost)
2 lžičky drceného kmínu nebo chlebového koření
2 lžičky soli

Vymísíme těsto, necháme 1,5 hodiny kynout, pak přeložíme na 4x a necháme 20 minut odpočívat, tohle provedeme asi 3-4x, pak stočíme do ošatky a necháme kynout. Buď v teple asi 2 hodiny nebo v lednici přes noc. Mám raději lednicové kynutí. Ráno chléb vyndám a rovnou s ním do vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut na 220°C a asi 30 minut na 150°C.

A takto se povedl:
Denní chléb

zdroj: pekárnománie.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 27 hostů a žádný člen