foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Kvásková vánočka

Dlouho jsem nevěřil, že může být takový rozdíl mezi kváskovou a drožďovou vánočkou a opravdu je.
Kvásková vánočka

Suroviny:

Na kvásek:
25g kvásku (nejlépe převedeného na pšeničnou hladkou mouku)
100 g pšeničné hladké mouky
100 ml vody

Smícháme a necháme 6-8 hodin kvasit. Po té přidáme:

65 ml mléka
310 g pšeničné hladké mouky
80 g sukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
90 g rozpuštěného másla
citronová kůra podle chuti (sušená nebo z boi citronu)
špetka sol
hrst rozinek

Vše smícháme a necháme kynout asi 4 hodiny. Pak začneme po půl hodinách překládat, celkem asi 5 krát. Upleteme vánočku, doporučuji ze 6 dílů, ta nejlépe drží tvar a nerozjede se. Vánočku necháme 3-4 hodiny nakynout, pak pomašlujeme žloutkem v mléce a posypeme mandlemi. Pečeme nejdříve na 200°C asi 10 minut a pak na 150°C asi 30 minut.

Jemná chuť bez drožďového zápachu. Vláčná i po několika dnech.

A takto se povedla:
Kvásková vánočka

zdroj: maškrtnica

Návštěvníci

Právě přítomno: 78 hostů a žádný člen