foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Amatérská Obrazárna

Fotoapát.cz

www.photopost.cz

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Kváskový bochníček se záparou

Další experiment, první se záparou a moc dobrý. Tohle bude další náš oblíbený.
Kváskový bochníček

Suroviny:
na rozkvas:
150 g žitné celozrnné mouky
150 ml vody
1 lžíce (20g) žitného kvásku

Nechat asi 12 hodin kvasit

Po té přidáme:
350 g pšeničné chlebové mouky
50 g pohankové mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
1 lžička sladovitu nebo medu
1,5 lžičky soli
2 dcl vody nebo černého piva
2 lžičky kmínu nebo chlebového koření
zápara ze semínek (slunečnicové, dýňové, lněné...)

Těsto umícháme a necháme 2 hodiny vykynout, pak 3 x po půl hodině popřekládáme a zformujeme bochánek, potřeme ho škrobem a dáme vykynout do ošatky. Pečeme klasicky - vyhřátá trouba na 250°C asi 15 minut, na začátku postříkat vodou, pak snížit teplotu na 170°C a péct ještě 30 minut. Po vytažení ještě postříkat vodou.

A takto se povedl:
Kváskový bochánek se záparou

zdroj: Facebook - Hanka F.

Uložit

Návštěvníci

Právě přítomno: 40 hostů a žádný člen