foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Hrušková zavařenina s mákem

Tento recept je něco mezi povidly a zavařeninou. Jedná se o ruský recept a po prvním ochutnání jsem si ho oblíbil.
Hrušková zavařenina s mákem

Suroviny:
1 ks hrušek (nejlépe oloupané a odjádřené)
100-200 g cukru podle sladkosti hrušek
šťávu z poloviny citrónu
2-3 lžíce máku
1 vanilkový lusk

Hrušky nakrájíme, zakapeme citrónovou šťávou a zasypeme cukrem, necháme odpočívat, aby pustily šťávu (přikryté).
Po hodině přidáme vanilkový lusk, rozříznutý na podélně poloviny a vyškrábnutý a dáme vařit na 20-30 minut podle tvrdosti hrušek. Mezitím opražíme na suché pánvi mák. Když jsou hrušky měkké, část jich rozmixujeme, přidáme opražený mák a naplníme do skleniček. Víčkem dolů a nechat vychladnou.

A takto se povedly:
Hrušková zavařenina s mákem

Návštěvníci

Právě přítomno: 25 hostů a žádný člen