foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Pulžitný chleba s 80% hydratací

Tento chleba měl být původně bochník,ale nakonec skončil ve formě. Chuťově je ale výborný a vydrží dlouho čerstvý a vláčný.
Půlžitný chléb

Suroviny:

Kvásek:
100 g žitné celozrné
100 g vody
1 lžíce žitného kvásku

Po 12 hodinách přidat:
200 g žitné chlebové mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
380 ml vody
100 g vařené brambory
1 lžička kmínu nebo chlebového koření
2 lžičky soli

Kvásek necháme vyběhnout, nejlépe přes noc. Vodu rozmixujeme ve vodě, nalijeme ke kvásku, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme vykynout. Kdo chce, může zkusit těsto několikrát přeložit, zformovat bochník a nechat v ošatce vykynout. Já jsem po několika marných pokusech o přeložení těsta nakonec těsto nalil do formy, nechal vykynout. Pečeme na 250°C 15 minut a pak na 180°C dalších 30 minut.

A takto se povedl:
Půlžitný chléb

zdroj: facebook

Návštěvníci

Právě přítomno: 55 hostů a žádný člen