foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Amatérská Obrazárna

Fotoapát.cz

www.photopost.cz

Rajče

Notice: Undefined offset: 1 in /home/kusici.cz/kusici.cz/templates/dd_studio_33/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

Chinois - francouzský máslový koláč

Tento recept mě v prvé řadě zaujal svým provedením, výsledek je potěšující i pro oko. Ale i chuťově je boží.
Chinois

Suroviny:

Těsto
100 ml mléka
50 g cukru
90 g rozpuštěného másla
2 vejce
špetka soli
400 g hladké mouky
20 g droždí

Suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a necháme zpracovat na program těsto. Zatím si připravíme namočíme rozinky do rumu a uvaříme náplň, která musí vychladnout.

Krém:
2 žloutky
55 g cukru
1 vanilkový cukr
30g hladké mouky
300 ml mléka
70g rozinky
rum

Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny, pak přimícháme mouku. Mléko ohřejeme do bodu varu, pak po lžících zamícháváme do utřené směsi a když je směs už dostatečně řídká, vlijeme zbytek a rozmícháme. Přelijeme zpět do kastrolu a vaříme do zhoustnutí, asi jako hustý puding. Pak odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme, aby nevznikl škraloup.

Po vykynutí z těsta oddělíme 1/3 a rozválíme jí na dno dortové formy. Zbytek rozválíme na co největší a nejtenčí plát a potřeme krémem. Rum z rozinek slijeme, vypijeme a rozinkami posypeme rovnoměrně krém. Svineme do roládky a rozkrájíme asi na 14 dílů. Pozor, je potřeba hodně ostrý nůž a při řezání netlačit, abychom nevytlačili krém. Jednotlivé kousky dáváme nastojato do formy. Necháme pak ještě asi 30 minut v teple vykynout. Nahřejeme troubu na 180°C, pečeme asi 10 minut a pak dalších asi 30 minut na 160°C. Důležité je, aby se propekl i prostředek.

A takto se koláč povedl:
Chinois

zdroj: pradobroty.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 50 hostů a žádný člen