foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Zelníky

Tato kombinace surovin v receptu mi připadala neskutečná, proto jsem se rozhodl jí vyzkoušet. Nakonec musím potvrdit chválu v komentářích po článkem, ve kterém jsem našel recept.

Zelníky

Suroviny:
350g hlávkového zelí
plátek másla
1/2 čajové lžičky skořice
mletý pepř

500g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
200ml mléka
1 lžička soli
2 polévkové lžíce cukru
1 celé vejce
120g sádla

Jemně nakrájené zelí (případně nastrouhané) podusíme na plátku másla asi 5 minut, přidáme pepř a skořici a dusíme dalších 5 minut.

Připravíme klasické kynuté těsto. Když je prohnětené, přidáme vychladlé zelí a zapracujeme do těsta. Necháme vykynout. Plech bohatě vymastíme sádlem (já mastil pečící papír na plechu), mastnýma rukama připravíme kousky těsta, které klademe na plech a které pomastíme sádlem. Necháme ještě chvilku vykynout a zatím předehřejeme troubu na 200°C, vložíme plech do trouby a pečeme asi 15-20 minut. Kontrolujeme barvu a před koncem pečení i zespodu, zda nečernají.

A takto se povedly:
Zelníky

zdroj:makova-panenka.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 89 hostů a žádný člen