foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Juveci

Tento recept jsme vyzkoušeli hlavně proto, že jsme kdysi koupili těstovinovou rýži a pak jsme nevěděli, jak jí použít. Jídlo je snadné na přípravu a nevyžaduje stání u plotny. Klasická středomořská chuť s rajčaty a česnekem. Skořice to ale trochu obzvlášťňuje.
Juveci

Suroviny:
600 g kuřecího masa na větší kousky (lze použít hovězí či vepřové)
300 g nakrájených loupaných rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
125 ml olivového oleje
125 ml bílého vína
300 ml vody
2 bobkové listy
3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
špetka skořice
sůl a pepř
25 dkg těstovinové rýže nebo drobných těstovin

Postup:
Na oleji osmahneme maso a cibuli. Pak přendáme do zapékaci misky a přidáme ostatní suroviny mimo těstovin. Pečeme asi na 180°C 80-90 minut podle druhu a kvality masa. Pak přidáme těstovinovou rýži, promícháme a podle potřeby dolejeme vodu. Pečeme asi ještě dalších 20 minut.

A takto se to povedlo:
Juveci

zdroj: olivovnik.webnode.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 97 hostů a žádný člen