Citrónové kuře na řecký způsob

Tento recept na mě vyskočil při brouzdání internetem. Jednoduchost přípravy a surovin se mi zalíbila, takže pak už byl jen krůček k tomu, abychom se shodli na tom, že tohle bude na nedělní oběd.
Citrónové kuře na řecký způsob

Suroviny:
kuřecí maso stehna nebo prsní řízky
125 ml citronové šťávy (asi ze 4 citronů)
125 ml olivového oleje
4 stroužky česnek
1 kg brambor (nakrájené na větší kousky)
500 g cibule (nakrájené na větší kousky)
1/2 lžičky sušeného tymiánu
petrželka
čerstvá bazalka
sůl
mletý černý pepř

Postup:
Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem a prolisovaným česnekem, a to vše ještě s olivovým olejem. Do pekáčku naskládejte maso a mezi ně kousky brambor a cibule. Vše důkladně potřeme marinádou (zbytek tam vylejeme) a posypeme tymiánem. Pečeme přikryté asi 90 minut na 180-200°C. Na konci můžeme odklopit, aby se brambory trochu opekly.
Při podávání ozdobíme petrželkou a bazalkou.

A takto se povedlo:
Citrónové kuře na řecký způsob

zdroj: iprima.cz