foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Buchta s názvem "Babičin ubrousek"

Tento recept jsem našel na ruském serveru a zaujal mě především vzhled finálního výrobku. Původní recept byl s mákem, ale já jsem vyměnil náplň za ořechovou, což dalo buchtě výbornou chuť po opečených ořechách. Jen jsem nepochopil původní název, asi je to jako smotaný ubrousek.

Babičin ubrousek

Suroviny:

Těsto:
1 vejce
1 hrnek mléka
1 lžíce másla
3 lžíce oleje
špetka soli
4 lžíce cukru
500 g mouky
sáček sušeného droždí

Náplň:
hrnek vlašských ořechů
lžíce rozpuštěného másla
cukr podle chuti

Se surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na plát a ten potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy a pocukrujeme podle chuti. Plát stočíme do závinu a odřízneme mu špičky a konce spojíme k sobě, takže nám vyjde věnec. Ten nastáháváme nužkami asi do 3/4 a každou třečást otočíme do kruhu. Nakonec do kruhu posadíme odříznuté špičky. Necháme ještě vykynout a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem. Podrobný návod najdete zde: https://1000.menu/cooking/11836-pirog-babushkina-salfetka

Pečeme na 170°C asi 20-25 minut podle trouby.

A takto se povedl:
Babičin ubrousek

zdroj:1000.menu

Návštěvníci

Právě přítomno: 29 hostů a žádný člen