Švestkové buďáky

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Klasický recept, který dělala Jany babička, pochoutka, které se nedá odolat.
Švestkové buďáky

 

těsto:
0,5 kg polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce cukru
sáček sušeného droždí
50 g hery
30 g sádla
3 žloutky
250 ml mléky

náplň:
švestky
mák
cukr

Postup:
Ze všech surovin umícháme těsto. Já ho dělám v domácí pekárně. Po vykynutí těsto rozkrájíme na větší kousky, roztáhneme je na větší čtverečky a na ty položíme 2 rozpůlené odpeckované švestky, zasypeme je lžící máku smíchaného s cukrem v poměru 2 díly máku, 1 díl cukru. Položíme na další půlky švestek a zabalíme. Náplň odhadneme podle velikosti čtverečků, tak aby šly zabalit. Položíme na plech s pečícím papírem a potřeme olejem. Pekl jsem v horkovzdušné troubě na 150°C po dobu 30 minut.

A jak se povedli?

Švestkový buďák