Další varianta žitného chleba. Tentokrát není úplně celozrnný, ale je použita i žitná chlebová tmavá mouka. Recept jednoduchý - chuť báječná.
Tento recept je něco mezi povidly a zavařeninou. Jedná se o ruský recept a po prvním ochutnání jsem si ho oblíbil.
Jedna z dalších variant kváskového (kvasového) chleba. Tahle varianta vznikla u nás kuchyni, když jsem dělal chléb od oka a náhodou se povedl.
Klasické tvarohové šátečky bez jakýchkoliv záludností, z kynutého těsta.
Po té co se mi podařili bezlepkové kynuté buchty, zkusil jsem udělat klasické buchty z kvásku, bez droždí.
Jablka se začínají ve sklepě před jarem kazit, tak je třeba je rychle spotřebovat.
Další experiment, první se záparou a moc dobrý. Tohle bude další náš oblíbený.
Jemné těsto, žádné stopy do droždí, nenápadné sladké. To jsou tyto kváskové loupáky.
Když už docela umíme kváskový chleba, vánočku a mazanec, tak vyzkoušíme použití kvásku i na housky.
Jednoduchý recept pro ty, co nemají rádi hnětení chleba či složitou přípravu.