Cyklotrasa po lesních cestách, převážně mimo silnice, terén místy náročný, je třeba přenášet kolo.
Trasa startuje a končí u Panské skály v Kamenickém Šenově.
Trasa s výrazným stoupáním a klesáním.
Při jídle jde především o chuť, ale když je jídlo příjemné i pro oko, tak je to další plus, jako v případě tohoto koláče.
Jablka teď na jaře už za moc nestojí, a tak jsem zkusil je zpracovat do buchty. Našel jsem tedy v síti toto:
Tvaroh dodává sušenkám vláčnost. Recept se skládá jen z několika základních ingrediencí. Těsto je vláčné a nelepí se.
Tento recept má tu výhodu, že když použiji bezlepkové ovesné vločky, tak mám celý koláč bezlepkový. A podle surovin, které jsou všechny zdravé, musí být celý koláč zdravý.
Hledal jsem recept na jednoduchý a rychlý makovec a náhodou jsem objevil tento, který je zároveň bezlepkový, takže jsme ho konzumovali celá rodina.
Kombinace kynutého těsta s tvarohem je běžná, ale v tomto koláči je velká vrstva uprostřed jako v cheescaku.
Začal jsem doma vyrábět kefír z kefírových zrn. Někdy se ale stane, že kefír nestačím zkonzumovat a nahromadí se mi. Tak ho tedy použiji do pečení.