Jemné těsto, žádné stopy do droždí, nenápadné sladké. To jsou tyto kváskové loupáky.
Člověk, když sedí a kouká do trouby, tak moc nevnímá, jaká tam probíhá změna. Když se to ale zrychlí, tak to vypadá takto:
Když už docela umíme kváskový chleba, vánočku a mazanec, tak vyzkoušíme použití kvásku i na housky.
Jednoduchý recept pro ty, co nemají rádi hnětení chleba či složitou přípravu.
Výborné koláčky-buchtičky, které se trochu podobají švýcarkám,prodávaným v místní pekárně.
Byla jasná noc. Zkoušel jsem fotit hvězdy, ale bez speciálního stativu se to moc nedaří. Zaměřil jsem tedy objektiv na slabý světlý bod na obzoru.
Dlouho jsem obcházel mouku Shar jako zbytečně drahou, s tím, že se dá nahradit levnějším českým výrobkem. Ale nakonec po přečtení zkušeností ostatních na internetu jsem se taky pustil do experimentování. Po chlebu přišly na řadu knedlíky.
Tyhle rohlíky vydrží dlouho v žaludku, jsou celozrné a hutné, po vytažení z trouby hned mizí, protože teplé jsou nejlepší.
Pořád ještě máme dost jablek, tak přišel na řadu pro změnu jablečný závin, no spíše štrůdl. Vybral jsem recept podle pořadu Kluci v akci. Recepty z tohoto pořadu mě zatím nezklamaly.
Recept je z univerzálního těsta, kterým lze při bezlepkové dietě nahradit listové těsto.