Jaký by to byly vánoce bez vaječného koňaku? Jindy ho nepijeme ale nějak se mi zdá, že k vánocům patří. A do kafe - to je bašta.
Letos se podařilo vyrobit větší množství rybízového vína. Většinu, nebo skoro vlastně všechno, vypijeme jako svařák, ale tentokrát jsem se rozhodl vvyzkoušet nový recept. Našel jsem 4 recepty na adrese www.tech-info.cz, tak jsem vyzkoušel hned ten první, ve kterém bylo nejdostupnější koření a bylinky.
Zásoby z loňských let došli, tak jsme se vypravili na bezinky, abychom si nadělali zásoby liquere na blížící se zimu. Takový bezinkový likér prohřeje zmrzlé ruce a nohy, a když se naředí s horkou vodou v poměru 1:1, tak je člověku horko, že mu pot na čele vyrazí. První recept je osvědčený a ten druhý je nový pokus, je trochu silnější, ale taky dobrý.
A trochu tvrdšího pití než je víno. Tohle je taky můj první pokus s meruňkama, tak uvidíme co z toho bude, zatím to voní nádherně.
Meruňky nám pořád ještě zbývaly, tak co s nimi. Ještě jsem nezkoušel meruňkové víno. Hledal jsem na internetu a našel jsem pouze dva typy receptů, opsané z jedné staré příručky.