Dalamánky z chlebového těsta

Tento recept jsem objevil v časopise FOOD a hned jsem ho vyzkoušel. S nadšením jsem se vrhl do přípravy těsta a pak jsem zjistil, že zapoměli do receptu napsat nějakou tekutiny. Tak jsem to odhadl a ejhle - povedlo se.

Dalamánky z chlebového těsta

Suroviny:
200 ml vlažné vody
1 lžička cukru
1 a půl lžičky soli
3 lžíce oleje
200 g celozrné pšeničné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
50 g celozrné žitné mouky
půl sáčku sušeného droždí

Těsto jsem připravil klasickým postupem v domácí pekárně, nejdřív tekuté a sypké navrh a nakonec droždí. Po vykynutí těsta jsem se pooušel dělat tvay jaké jsem viděl v časopise ale nakonec jsem to vzdal a vytvořil takové "lodičky". Potřel jsem je vodou a pakl v horkovzdušné troubě asi 25 minut.

A takto se povedli:

Dalamánky z chlebového těsta