foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Zapečené bramboráky se zelím

Dostali jsme chuť na bramborák, ale moc nemusím to mastné a je mi potom po bramborákách těžko. Ale té chuti nemůžu odolat. Proto jsem si našel na internetu takovýto recept.

Plněný bramborák se zelím

Náplň:
1 cibule
mletá sladká paprika
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
3 lžíce másla
1 sklenice nebo balíček kysaného nebo sterilovaného zelí
2 klobásy nebo kousek uzeného masa

Těsto:
500 g brambor
sůl
pepř
majoránka
hladká mouka
100 ml mléka
3 stroužky česneku (kdž bude čínský tak alespoň 2x tolik)
3 vejce

Zelí podusíme na cibulce s kořením. Připravíme si bramborákové těsto, pekáč vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem. Polovinu těsta rozložím v pekáči a dáme asi na 20 minut zapést do trouby na 250°C. Když začne být těsto hotové tak na ně rozložíme připravené zelí a přikryjeme ho druhou polovinou bramborákového těsta. Pečeme dokud není hotovo. Ke konci můžeme snížit teplotu, protože bramborové cancourky co trčejí z těsta se pak začnou připalovat a černat.

A takto se povedl: (stačil jsem vyfotit poslední kousek)

Plněný bramborák se zelím

Návštěvníci

Právě přítomno: 245 hostů a žádný člen