Jelikož nám ve městě končí prodejna, kdy jsme selské rohlíky kupovali, podíval jsem se po internetu, zda je někde recept, abychom mohli doma nahradit výpadek.
Suroviny:
350 ml vody
50 ml oleje
330 g polohrubé mouky
300 g pšeničné celozrnné mouky
3 lžíce lněných semínek (dávám 2 lžíce lněné mouky a 1 lžíci semínek)
2 lžíce otrub
1 lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného droždí
Vše nasypu do pekárny v pořadí nejdříve tekuté a pak suché a zapnu program Těsto. Po vykynutí vytvořím rohlíky. Dělejte dlouhé a tenké, protože rohlíky nakynou. Necháme je 40 minut kynout, pak pomašlujeme žloutkem s mlékem a posypeme semínky. Pečeme asi na 180°C 12-14 minut.
A takto se povedly:
zdroj: dama.cz