foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Pšenično-žitný kvasový chléb

Jedna z dalších variant kváskového (kvasového) chleba. Tahle varianta vznikla u nás kuchyni, když jsem dělal chléb od oka a náhodou se povedl.
Pšenično-žitný kvasový chléb

Suroviny:

200 g čerstvě vykvašeného kvásku (100g vody + 100 g žitné celozrnné mouky + lžička kvásku = 12 hodin kvasit)
280 g vody
150 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
200 g hladké mouky
50 g semínek
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu nebo chlebového koření
2 lžíce otrub

Postup je klasický jako u běžného kváskového chleba,proto ho tu nebudu zdlouhavě popisovat. Kdo má zkušenosti tak už ví, začátečník si najde. Lze připravit i v domácí pekárně. Těsto se nelepí a bochníček pěkně vyběhne.

A takto se povedl:
Pšenično-žitný kváskový chléb

zdroj: pekarnomanie.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 87 hostů a žádný člen