Jedna z dalších variant kváskového (kvasového) chleba. Tahle varianta vznikla u nás kuchyni, když jsem dělal chléb od oka a náhodou se povedl.
Suroviny:
200 g čerstvě vykvašeného kvásku (100g vody + 100 g žitné celozrnné mouky + lžička kvásku = 12 hodin kvasit)
280 g vody
150 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
200 g hladké mouky
50 g semínek
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu nebo chlebového koření
2 lžíce otrub
Postup je klasický jako u běžného kváskového chleba,proto ho tu nebudu zdlouhavě popisovat. Kdo má zkušenosti tak už ví, začátečník si najde. Lze připravit i v domácí pekárně. Těsto se nelepí a bochníček pěkně vyběhne.
A takto se povedl:
zdroj: pekarnomanie.cz