foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Celožitný chléb

Další varianta žitného chleba. Tentokrát není úplně celozrnný, ale je použita i žitná chlebová tmavá mouka. Recept jednoduchý - chuť báječná.
Celožitný chléb

Suroviny:

na kvásek:
125g celozrnné žitné mouky
125g vody
lžička žitného kvásku

Po 12 hodinách přimícháme:
250g tmavé žitné chlebové mouky
200-250ml vody
1 lžička soli
kmín nebo chlebové koření podle chuti

Vše promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy. Necháme vykynout 1-3 hodiny podle síly kvásku. Pečeme 15 minut na 250°C a 30 minut na 170°C. Kdo má rád křupavější kůrku, může ještě po vyklopení dát na 10 minut dopéct bez formy.

A takto se povedl:
Celožitný chléb

inspirace: internet

Uložit

Návštěvníci

Právě přítomno: 137 hostů a žádný člen