foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Koláč ze šneků

Mám rád recepty, kde jsou suroviny přesně dané na váhu. Když nám ale do práce přinesl podomní obchodník s knihami kuchařku Hrníčkové pečení, tak jsem neodolal a koupil jsem si ji. Tady je můj první pokus podle této kuchařky.
Koláč ze šneků

Suroviny:


Těsto:
0,5 hrnku mléka
1 vejce
4 lžíce másla (asi 80g)
5 lžic cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
2 hrnky hladké mouky
0,5 kostky nebo sáčku droždí

Náplň:
1 hrnek mléka
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce másla
1 hrnek mletých lískových ořechů
2 lžíce piškotových drobečků
0,5 hrnku sušených meruněk

Ze surovin vypracujeme postupem na kynuté těsto hladké těsto. Já použil domácí pekárnu a do formy jsem dal suroviny v uvedeném pořadí.
Naplň připravíme tak, že svaříme mléko s cukrem, přidáme namleté ořechy a vše krátce povaříme. Po vychladnutí přidáme piškoty a nakrájené meruňky.
Z vykynutého těsta vyválíme plát, který potřeme náplní a stočíme do závinu. Dortovou formu vymažeme máslem, závin nakrájíme na čísti délkou asi 4 cm. Ty stavíme do formy a z boku potíráme rozpuštěným máslem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Po upečení sundáme boky dortové formy a po částečném vychladnutí přendáme na mřížku k vychladnutí.

A takto se povedlo:
Koláč ze šneků

zdroj: kuchařka Hrníčkové pečení

Návštěvníci

Právě přítomno: 53 hostů a žádný člen