Bagety jsou lehounké, nejlépe čerstvé s oříškovou chutí po špaldě.
Suroviny:
250 ml vlažné vody
lžička cukru
1,5 lžičky soli
60 g měkkého sádla
3 lžíce sezamového semínka
200 g hladké mouky
250 g špaldové hladké mouky
balíček sušeného droždí
Nejdříve připravíme omládek. Smícháme 100 ml vody s cukrem, přidáme 130g hladké mouky a droždí. Nechte 45 minut kynout.
Pak dosypte zbytek surovin, důkladně prohněťte a nechte vykynout. Po vykynutí rozdělte těsto na 4 díly a uválejte bagety. Těsto je průžné a nelepí, není třeba podložku ani podsypávat moukou. Bagety nechte vykynout, potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200°C asi 25 minut.
A takto se povedly:
zdroj: pekárnománie.cz