foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Fotogalerie

Najdete nás též na:

Lumaqův profil

Počasí v Rumburku

Rajče

Špaldové bagety

Bagety jsou lehounké, nejlépe čerstvé s oříškovou chutí po špaldě.
špaldové bagety

Suroviny:
250 ml vlažné vody
lžička cukru
1,5 lžičky soli
60 g měkkého sádla
3 lžíce sezamového semínka
200 g hladké mouky
250 g špaldové hladké mouky
balíček sušeného droždí

Nejdříve připravíme omládek. Smícháme 100 ml vody s cukrem, přidáme 130g hladké mouky a droždí. Nechte 45 minut kynout.

Pak dosypte zbytek surovin, důkladně prohněťte a nechte vykynout. Po vykynutí rozdělte těsto na 4 díly a uválejte bagety. Těsto je průžné a nelepí, není třeba podložku ani podsypávat moukou. Bagety nechte vykynout, potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200°C asi 25 minut.

A takto se povedly:
špaldové bagety

zdroj: pekárnománie.cz

Návštěvníci

Právě přítomno: 128 hostů a žádný člen